Beste vakanties in Nederland

Nederland is altijd al een van de bekendere vakantiebestemmingen in Europa. Het land heeft heel veel te doen, ook al is het een van de kleinere landen in Europa. Van de kunst en cultuur die zij te bieden hebben tot aan de geschiedenis van het land en de natuur die het land te bieden heeft, tot aan de stranden van Nederland. Er valt heel veel te doen in Nederland, toch kan dit soms veel te veel zijn om in een keer te doen. En keuzes maken kan daardoor wel moeilijk zijn omdat je natuurlijk alles wilt beleven in het land. Wat zijn nou de plekken die aangeraden zijn om naartoe te gaan en waarom überhaupt in Nederland uw vakantie vieren? In deze tekst gaan wij dat allemaal uitleggen, van de mooie bestemmingen die het land te bieden heeft tot aan de aanraders om te bezoeken.

Het Keukenhof

Als je meteen de natuur in wilt duiken en je bent dol op bloemen is de Keukenhof een echte aanrader. De Keukenhof is een bekende Nederlandse bloementuin die jaarlijks miljoenen bezoekers vanuit de hele wereld. De Keukenhof is echt een aangeraden toeristische attractie die iedere Nederlander wel gezien moest hebben. Helaas is het enige nadeel aan de Keukenhof dat het alleen op de warme seizoenen open staat voor iedereen. Dit komt omdat de bloemen in de winter en herfst natuurlijk niet in de bloei staan en dat er daardoor weinig te zien valt. Tijdens de lente en zomer is de bloementuin wel open. Er wordt aangeraden om voor half 11 of na 4 uur de tuin te beleven om drukte te vermijden. De Keukenhof is natuurlijk een toeristische attractie en kan daardoor het best wel druk zijn, voor de beste ervaring wordt er daardoor aangeraden om toch voor of na de aangegeven tijden te bezoeken. In de bloementuin zijn er veel verschillende bloemen te vinden, meestal zijn dat tulpen die heel veel verschillende kleuren hebben terwijl er ook nog andere bloemen beschikbaar zijn die net als de kleuren ook lekkere geurtjes hebben om van te genieten. Qua activiteiten valt er eigenlijk niet heel veel te doen, het is alleen maar dat er bewonderd kan worden aan de prachtige bloemen. Je mag deze bloemen ook fotograferen en daarnaast rondlopen door de eindeloze rijen met bloemen. Als uw kind of kinderen het niet heel erg interessant vinden kunt u ook bezoek maken van het kinderboerderij die verschillende soorten dieren tot zich beschikken. Ook is er een doolhof beschikbaar om er in de weg kwijt te raken  en de uit weg proberen te vinden. Daarnaast is er ook een speelterrein beschikbaar met veel verschillende activiteiten die gedaan kunnen worden, perfect voor kinderen om ook nog eens plezier te beleven. Tot slot zijn er ook speurtocht activiteiten waardoor uw kind een leuk avontuurtje kan beleven in de Keukenhof. Als lopen te vermoeiend is kunt u ook de bloementuin ook bezoeken met een rondvaartboot of fiets. Wees daarom voorbereid op een van de mooiste wandelingen die u zal beleven als u er voor kiest om toch te lopen.

Zaanse Schans & Kinderdijk

Als u toch meer over de geschiedenis van het land wilt zien, dan is de Zaanse Schans een echte aanrader. In de Zaanse Schans valt er oude windmolens en huizen te zien die in de 18e en 19e gebouwd zijn. Deze huizen werden vroeger ook bewoond door de mensen uit de 18e eeuw. Ook wordt er laten zien wat de mensen vroeger droegen zoals de bekende houten klompen en de kleding die zij vroeger aandroegen. De Zaanse Schans is te vinden in de gemeente Zaanstad en is door de Zaanse Schans ook een bekende toeristische bestemming geworden. de meeste toeristen komen in de zomermaanden dus u kunt er voor kiezen om voor of na de zomermaanden te gaan voor de beste ervaring, maar het kan ook heel mooi zijn op de zomermaanden. Het kan alleen een beetje druk zijn. Wil je bijvoorbeeld meer weten over de oud hollandse kleding die gedragen werden en meer te weten komen over de geschiedenis van de klompen, dan kunt u het beste naar de klompenmuseum gaan. Hier wordt dit soort kleding laten zien en wordt er laten zien hoe klompen gemaakt worden. Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen aan de snoepwinkel. Er wordt laten zien hoe oud-hollandse snoep wordt gemaakt en kunt u ook oud-hollandse snoep kopen. Daarnaast valt er nog veel meer te doen. Het heeft de natuur en een stukje geschiedenis met zich, een echte aanrader voor natuurliefhebbers en voor mensen die van geschiedenis houden. Vind u het tourisme maar niks en bent u puur voor de molens gekomen, dan kunt u het beste naar de Kinderdijk gaan. De Kinderdijk is veel rustiger en minder bekend, terwijl er veel meer molens staan die u met alle rust kunt bezoeken. Daarnaast staan er ook dijken die tot aan vandaag nog zijn originele kwaliteit hebben. Deze molens staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dus het is niet niks. Daarnaast staan deze molens op prachtige groen landschap met een polder erbij, Daardoor kunnen er ook rond vaarreizen gevoerd worden en zonder moeite de windmolens zonder moeite bewonderen.

Valkenburg

Als je toch een oude stad wilt bezoeken met van alles te doen is Valkenburg een echte aanrader. Dit is een stad waar heel veel te doen is en te zien. Vele mensen bezoeken daarom ook Valkenburg in Limburg. Er zijn veel dingen te zien in Valkenburg zoals Kastelen, de Fluweelengrot, de Mergelrijk, een Museum dat over de Romeinen gaan, de Wilhelminatoren en zelfs het Sprookjesbos. In het centrum van de stad zijn er ook veel terrassen, restaurants en kroegen te vinden, voor iedereen is er dus wel wat te doen. Ook kan Valkenburg in de winter bezocht worden, in de winter worden er traditionele kerstmarkten opgericht net als in Duitsland. Ook hiervoor gaan veel Nederlanders en Toeristen naar Valkenburg toe om te genieten van de sfeer die de kerstmarkt creëert. Als u iets anders wilt dan Amsterdam bezoeken en iets traditioneels wilt zien is Valkenburg hierdoor een echte aanrader.