browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Onthaasten op Ameland

Posted by on juli 28, 2014

Wanneer je op één van de Waddeneilanden bent zul je al snel het gevoel hebben dat je ver verwijderd bent van de bewoonde wereld. Dat is zeker in Nederland uitzonderlijk, want vaak moet je ver reizen om dat gevoel te kunnen hebben. Door het geringe aantal bewoners is rust een van de kenmerken van het eilanden. Zeker als je buiten de seizoenen op het eiland komt. In de maanden juni, juli en augustus is het aantal ‘bewoners’ circa verachtvoudigd en zijn er wel 24.000 mensen te vinden. Hoewel dat een groot aantal lijkt, zul je daar weinig van merken, want het eiland is bijzonder uitgestrekt.

Een fiets huren op Ameland

Ameland kun je het best op de fiets ontdekken. Een fiets is ook zo gevonden, want in ieder dorp vind je een fietsverhuurbedrijf en voor ruim 7 euro kun je de hele dag heerlijk al fietsende het eiland verkennen. Je kunt ook de bus nemen en mocht je te ver hebben gefietst, dan kun je in een ander dorp de fiets weer inleveren, omdat het fietsverhuurbedrijf in ieder dorp dezelfde is.

Voordat je kan onthaasten op Ameland zul je eerst wel een goede verblijfplaats moeten vinden. Je kunt hiervoor kijken op Ameland huisje. Je zult vervolgens een aantal vakantiehuisjes vinden die je kunt boeken.

Comments are closed.